A kétségbeesett barát

Az ember számára a legfontosabb a családja, ez azt gondolom, minden ember számára egyértelműnek kellene, hogy legyen, még akkor is, ha ez sokszor nem valósul meg. Ők azok, akik végig kísérnek minket gyerekkorunktól fogva, lehetőleg számos olyan emléket és örökséget hagyva szívünkben, mi formál bennünket afelé, hogy a legjobbat hozhassuk ki magunkból, és igazán jó emberek lehessünk.

A másik kör, a barátok köre akik szintén nagyon formálják jellemünket. Ezért is fontos, hogy olyan embereket engedjünk be ebbe a körbe, akikre büszkék lehetünk, felnézhetünk rájuk, akik tanítani tudnak bennünket, vagy, akik számára jó példával tudunk szolgálni, és mi tudjuk őket magasabbra emelni.

Az én baráti köröm sokrétű, de egyetlen ember van benne csak, aki még talán apámnál is makacsabb. Azt gondolja, hogy csak az ő véleménye jó, amit mondanak neki, biztos hogy az ellen megy, és nem fogadja el, hogy néha más jobban tud egy-két dolgot, mint ő.

Legutóbb például, amit nagy erővel keresett, egy huawei szervíz volt, hiszen már a második helyben kellett csalódnia, mert nem igazán boldogultak a telefonjával, sőt, az első helyen még rosszabb állapotban kapta vissza, mint bevitte. Ajánlottam neki az androidszerviz csapatát, mert hát én már évek óta csak hozzájuk járok és még eddig mindig minden problémámat nagyon gyorsan és profi szinten orvosolták, de hát ő nem hitt nekem, és még egy harmadik csalódás kellett neki, hogy aztán fű alatt megkeresse az általam ajánlott csapatot, akik aztán megcsinálták a telefonját.

Ki se derült volna, ha nem kaptam volna visszajelzésül a következő napon, amikor én is bemenni kényszerültem egy kijelző csere miatt, hogy a kétségbeesett barátom remélik legközelebb már azonnal hozzájuk fog fordulni. Persze nekem sem kellett több, azonnal felhívtam őt, és megkérdeztem, hogy kétségbe van-e még esve, és mennyire volt megelégedve az általam ajánlott csapattal.