A legjobbakra építs

Egy új vállalkozás indítása rengeteg feladattal jár, melyek néha úgy érezhetjük, hogy túlnőnek rajtunk. Néha tanácstalannak érezhetjük magunkat, és egyszerűen el is mehet az egésztől a kedvünk. A környezet véleménye nem mindig túl pozitív az ötletünk iránt, és a rengeteg papírmunka sem segít abban, hogy az ember gördülékenyen és hatékonyan tudjon haladni a vállalat kialakításával. Ha ezeken a fázisokon túl jutunk, már biztosak lehetünk benne, hogy képesek vagyunk megalkotni saját cégünket. Ha azonban itt elfogy lendületünk vagy lelkesedésünk, a későbbiekben is biztosak lehetünk benne, hogy számos esetben érezzük majd magunkat hasonlóképp, és bizony ez akár végzetes lehet, még egy jól működő cég esetében is, mert a kiégés mindenki életét felborítja.

De hogyan folytassuk a munkát, ha új lendületet és erőt, kitartást és energiát kovácsoltunk magunkban? Szükségünk van ugyanis alkalmazottakra. Olyan kulcsemberekre és kisegítő munkatársakra, akikben bízhatunk, akik szakértelme és motivációja épp megfelelő az adott pozícióhoz és a vállalat életútjához egyaránt. ilyen emberek felkutatása és megtalálása azonban számos esetben nehézségekbe ütközik. Miért is ne kérnénk egy hozzáértő és profi, szakértelemmel és szakmai tapasztalattal rendelkező csapat segítségét a kiválasztás feladatához?

Hiszen egy várat mindig jó alapokra kell építeni ahhoz, hogy később is tökéletes ellenállással legyen bármilyen viharnak. Egy vállalkozó, tulajdonos akkor tud kiegyensúlyozott és nyugodt vezető maradni, aki a cégét menedzseli és nem a napi feladatok ellátásáért aggódik, vagy épp pont azokat végzi, ha megfelelő alkalmazottakra épít és megfelelő pozícióra megfelelő emberek kerülnek. Az egyik leghatékonyabb eszköz ehhez az assessment center, hiszen ezzel mérhetők legpontosabban a kompetenciák, és a szakemberek és a vállalkozó közös döntése biztosan a megfelelő eredménnyel fog bírni hosszú távon is. Ne féljünk hát segítséget kérni már az elején, hogy meg tudjuk találni a legjobbakat, akikre bátran építhetünk. Hiszen nagyon sok múlik ezen a legelső döntésen.