A tökéletes csapattag

Az ember számára sokszor cégvezetőként az egyik legnagyobb feladat a szolgáltatói gárda kiválasztása, és sokszor akkor vesszük észre hogy gond van a szolgáltatás minőségével, hogy ha valamilyen probléma lép fel, vagy mondjuk egy hatósági ellenőrzés alkalmával tárnak fel hiányosságokat a munkát illetően. Amikor rábéred az ember, hogy az együttműködés egyáltalán nem volt annyira gyümölcsöző mint gondolta, változtatáson töri a fejét. Egy ilyen helyzetben az ember két dolgot tehet, rögtön és mondhatni kétségbeesett módon másik szolgáltatót keres, vagy vesz egy hatalmas mély levegőt, és másodszorra valóban igyekszik profi eredményt biztosító döntést hozni. Egyetlen taktika biztosan nem fog eredményt hozni, bizalmatlanná válni a piac minden tagjával szemben. Ez ugyanis száz százalék, hogy kudarchoz fog vezetn. Arra ugyanis mindenkinek szüksége van, hogy bizonyos feladatokat, főleg azokat, melyek nem feltétlen befolyásolják közvetlenül az eredményt le tudjon delegálni magáról és a munkavállalóiról, hogy valóban a céges fejlődéssel és a folyamatos növekedéssel tudjunk foglalkozni.

Sok esetben gondolja végig az ember, hogy az első választás esetében is mindent megtett az eredmény érdekében, erre azt lehet mondani, hogy a másodiknál sokkal több ajánlást és referencia munkát kell kérni, ami biztosítja az eredményt a vállalkozó számára is. Az én taktikám, hogy felkeresek a céggel együttműködő partnereket, és tájékozódok, hogy milyen a közös munka és milyenek az eredmények, vannak-e problémák, és ha igen, azok milyen jellegűek. Ezek a problémák ugyanis nem mindig jelentik azt, hogy nem megfelelő tudással és szakmai tapasztalattal dolgozik a cég, sőt, számos esetben pontosan ezért alakulnak ki nehéz helyzetek, hiszen a szakmaiság néha szembe megy a vezetői elképzelésekkel. Ilyen szempontból is vigyázni kell tehát a választás során. Az első kapcsolatfelvétel után már az így kialakított választási lehetőségek közül szinte biztosra ki lehet választani, hogy ki lesz számunkra a tökéletes partner.

Én így kerültem például kapcsolatba az activesafety csapatával, és meg kell mondjam, hihetetlen könnyű és gördülékeny azóta a munkavédelem minden részfeladata. Régen gyűlöltük ezeket és nagyon nehézkesen is haladtunk velük, mert nem értettünk pontosan a feladatokat, hogy milyen információra van szükségük és hogy milyen döntéseket kell meghoznunk. Amióta azonban az új csapattal dolgozunk egy csapásra más lett minden feladat megoldás. Tisztábbak az információ igények, pontosan tudjuk, hogy milyen döntések mit takarnak, milyen eredménnyel vagy veszéllyel járnak, és egy teljesen pontos, maximális védelmet nyújtó rendszert sikerült kiépítenünk, ami mellett nyugodtan koncentrálhatunk a termelésre és annak folyamatos növelésére. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a csapatot és a munkájukat. Biztosan nem fognak csalódni bennük.