Az egyik legkedveltebb márka

Nem olyan régen kezdtem bele a marketing szakdolgozatom írásához a forrásanyag összegyűjtésébe. Már a második szakdolgozatom, tehát tudom, hogy hogyan kezdjek neki, hogy később kicsit könnyebb dolgom legyen. Előre elkészítettem a kérdőíveket, amit számtalan ismerősöm kitöltött, és már ki is értékeltem az adatokat, hogy később fel tudjam használni a dolgozatírás folyamán. A marketing terület nem egyszerű, nagyon összetett tudományág, és nekem valahogy pontosan ez tetszik benne. Van olyan, hogy a vevők egy teljesen minőségtelen vagy használhatatlan termékért vannak oda, még egy másik jól használható termék alul marad a piacon, de természetesen előfordul az ellenkezője is, amikor a minőség és a kereslet találkozik, és teljesen tudatos vevőkör alakul ki, akik a tökéletes használhatóság és minőség felé fordulnak. Ilyenkor még a nagy márkák is képesek alul maradni.

A felmérésem természetesen az én ismerős körömben történt, tehát maximálisan a szakdolgozatomhoz és az abban feltett megállapításokhoz tartozik, kifejezetten egy feladat levezetése kapcsán, de még engem is meglepett. Ötven ismerősöm kérdeztem meg, akikről tudom, hogy apple terméket használnak, hogy a töltőket, kábeleket, egyéb kiegészítő dolgokat, mint airpods és airpods tok, telefon tok vagy telefon tartó hol szerzik be, melyik márkát részesítik előnyben, és bizony nem az apple hanem a baseus hungary győzött erősen a megkérdezettek válaszai alapján. Nagyon sokan azt írták, hogy a baseusshop.hu oldal a kedvencük, mert gyorsan és egyszerűen tudják beszerezni a termékeket, a márka pedig rendkívül megbízható és tartós termékeket kínál, és egyáltalán nem éri megvenni a gyári tartozékokat vagy pót alkatrészeket, mint töltő vagy kábel, mert fele annyira, vagy még inkább sérülékenyek és nem tartósak, mint a baseus.

Ezek hatására a következő kábelem már én is innen fogom rendelni, mert egészen egyszerűen elegem van abból, hogy minden fél évben szétmállik, szinte ugyanott. Gondolom az összes többi ember is erre gondolt, amikor a gyári tartozékok helyett inkább a baseust választotta bármilyen termék esetében.