Reggeli ébredés

Olyan munkakörben dolgozom, amelyben időnként szükséges terveket, beszámolókat készíteni, dokumentációkat végezni. Pályázati beszámolók esetén az internetes adatszolgáltatás is követelmény.

Vannak olyan alkalmak, amikor ezekre a feladatokra csak az esti, gyakran az éjszakai órákban kerül sor.

Tapasztaltam már saját magamon, hogy ha vizsgára készülök, a napi rutin feladatok elvégzése és a munkahelyi feladatok teljesítése után, az éjjeli órákban hatékonyabban tudok koncentrálni, tanulni, felkészülni a vizsgákra.

Azt is megfigyeltem, hogy kikapcsolódásképpen szeretek éjjel egy-egy filmet megnézni, vagy keresztrejtvényt fejteni, akár elolvasni néhány oldalt az éppen aktuális, kedvencként regényből.

Persze nagy valószínűséggel ez annak is köszönhető, hogy igen rossz alvó vagyok. Megfigyeléseim szerint igen kevés alvásra van szükségem ahhoz, hogy kipihenjem magam. Ezek a fent említett tények azonban nem jelentik azt, hogy reggel könnyen ébredek. Ellenkezőleg. Igen nehezen tudok ébredni, így szükséges a reggeli ébresztés. Az iphone készülékem megléte előtt mindig ébresztő óra segítségével ébredtem. Ezek az ébresztő órák elemmel működtek, ezért megbízhatatlannak találtam, mert volt alkalom, amikor az elem lemerült, és reggel nem ébresztett az óra.

A fentiekből adódóan, nagyon fellelkesedtem, amikor lehetőség lett a telefon készülékek ébresztő óra funkciójának használatával ébredni, mivel megbízhatóbbnak tűnt, mint a hagyományos ébresztő óra.

Történt azonban egy alkalommal, hogy nem sikerült az időbeni ébredés, mivel nem működött a telefon. Kellemetlen volt, mert természetesen elkéstem a munkahelyről. Hirtelen nem voltam képes felmérni annak okát, hogy miért nem ébresztett a készülék. Gyorsan rá kellett jönnöm, hogy sajnos az egész készülék lemerült, mert nem töltött fel a telefon.

Rövid online keresés után rátaláltam az iphone szerviz nevére. Még aznap személyesen felkerestem a szervízt, ahol fél órán belül megjavították a telefonom töltő csatlakozóját. Köszönet érte!